nieuws aanbiedingen
terug    

Vaarroute Dodekanesos (Symi)

De vaarroute verschilt per week: de ene week wordt de 'Kalymnos route' gevaren, waarbij onder andere de eilanden Kalymnos, Lipsi, Patmos en Leros worden bezocht. De andere week wordt de 'Symi route' gevaren en staan het pittoreske eiland Symi en Nisyros op het programma. Hierbij eindig je in Kos.

 

Symi route
Zaterdag Kos - aankomst en inschepen
Zondag Knidos
Maandag Datca
Dinsdag Symi
Woensdag Panormitis (Symi)
Donderdag Nisyros
Vrijdag Kos
Zaterdag Kos - uitschepen of verlengingsaccommodatie

Symi route

Zaterdag (Kos)

Per transfer naar de jachthaven in Kos waar u kunt inschepen.
De beste manier om Kos te verkennen is per fiets. Bezoek de oude ruïnes van het Asklepieion, een medisch complex waar Hippocrates de basis legde voor de geneeskunde.

Zondag (Knidos)
Een schilderachtige, bijna verlaten baai. Deze is vrijwel helemaal omgeven door uitgestrekte, oude ruïnes. Dineren aan wal in een taverna.

Maandag (Datca)
Vandaag zeilen we naar de Turkije. Datca is een bruisende havenstad met een traditionele sfeer. U kunt dineren aan wal in één van de vele restaurants.

Dinsdag
(Symi)
Aan de noordkant van het eiland Symi bevindt zich ook de stad Symi. Het amphitheater heeft ondanks de vele renovaties van de afgelopen jaren zijn traditionele karakter behouden. Vergeet niet de trap naar de kerk te beklimmen voor een prachtig panoramisch uitzicht.

Woensdag (Panormitis)
Aan de zuidkant van het eiland Symi is de schilderachtige beschutte baai Panormitis. Deze baai wordt omringt door met pijnbomen begroeide heuvels. Bovenop staat het opvallende klooster van aartsengel Michael, beschermer van de zeevaarders.

Donderdag (Nisyros)
Breng een bezoek aan de nog altijd actieve vulkaan of maak een van de prachtige wandelingen langs oude ruïnes die dit kleine eilandje te bieden heeft.

Vrijdag (Kos)
In de namiddag komen we aan in de jachthaven van Kos. De beste manier om Kos te verkennen is per fiets. Bezoek de oude ruïnes van het Asklepieion, een medisch complex waar Hippocrates de basis legde voor de geneeskunde. Afscheidsdiner aan wal op één van de levendige terrasjes.
Indien u heeft gekozen voor 1 week zeilen eindigt u op vrijdag in Kos. Bij een 2-weekse zeilvakantie kunt u deze dag zelfstandig zeilen en wachten op de nieuwe flottielje-deelnemers.

Zaterdag (Kos)
Vertrek naar Nederland of een verlengingsaccommodatie.