nieuws aanbiedingen
terug    

MEEZEILEN SEYCHELLEN - 11 dagen

Silhouette Dream

Ontdek de Seychellen aan boord van een prachtige Eleuthera 60 catamaran. Hieronder vindt u de beschrijving van de 11-daagse Silhouette Dream route. Het is altijd mogelijk dat de schipper vanwege weersomstandigheden of naar aanleiding van wensen van de bemanning de route wijzigt. Daarom dient onderstaande route slechts als voorbeeld, om u een indruk te geven van de bezienswaardigheden en diversiteit aan eilanden.
Bij de Seychellen kunt u kiezen uit een meezeilvakantie van vier, acht of elf dagen.

Dag 1: Mahé – St. Anne Marine Park
U gaat 's ochtends in Mahé aan boord. Na een korte tocht gaat u voor anker in het St. Anne Marine Park, een schitterende plek om te snorkelen.

Dag 2: St. Anne Marine Park – Cocos Island – La Digue
Na de lunch zeilt u richting Cocos Island, dat bestaat uit grote rotsen met merkwaardige regelmatige strepen die door de zee zijn uitgesleten. Een prachtig schouwspel van harmonie van vormen en kleuren. Onder water bieden de vissen ook al een ruike kleurschakering. Dat wordt weer snorkelen, onvergetelijk! Aan het eind van de dag zeilen we naar La Digue.

Dag 3: La Digue
Huur een fiets in La Digue om dit prachtige eiland te kunnen verkennen. Geen auto's, alleen fietsen en ossenkarren. Vervoer per paard is natuurlijk ook mogelijk. Voor anker in de haven van La Digue.

Dag 4: La Digue - Cousin - Baie St. Anne (Praslin)
Bezoek aan het Cousin Island. Sinds 1968 is dit eiland een natuur- en vogelreservaat. Er leven enkele zeer zeldzame vogelsoorten en ook reuzenschildpadden. Na lunch aan boord zeilt u naar Praslin. Bezoek de Vallée de Mai, die onder de bescherming van de UNESCO staat. Laat u betoveren door een wandeling door de vallei. De stammen van de coco de mer zijn 40 meter hoog en wiegen langzaam in de wind. De bomen maken een intrigerend ruisend geluid als ze langs elkaar schuren. We gaan voor anker in Baie St. Anne.

Saint PierreDag 5: Baie St. Anne - Grande Soeur - Curieuse (Praslin)
Grande Soeur. BBQ op een van de mooiste stranden van de Seychellen. Ook uitgebreid de mogelijkheid om te watersporten, relaxen of een rondje over het eiland te maken.

Dag 6: Curieuse – St. Pierre - Anse Volbert (Praslin)
Curieuse maakt deel uit van het Marine National Park. Na de lunch doet u Saint Pierre aan, een groepje rotsen waarop palmbomen staan te wiegen in de wind. En ja, ook hier is het weer ten zeerste aanbevolen om het onderwaterlandschap al snorkelend te ontdekken. Voor anker in Anse Volbert.

Cocos IslandDag 7: Anse Volbert (Praslin) – Mahé
U zeilt rond de mooie stranden van Praslin. Ondertussen is er genoeg tijd voor zwemmen en andere sportactiviteiten. Aan het eind van de dag zeilen we naar Mahé.

Dag 8: Anse Major (Mahé) - Silhouette
In het noordwesten van Mahé ligt het idyllische plaatsje Anse Major. Het wordt vrij weining bezocht en is alleen bereikbaar te voet of per boot. Na de lunch vertrekt u richting Silhouette.

Dag 9: Silhouette – Beauvallon
Silhouette ligt zo'n 30 km ten noordwesten van Mahé. Hier kunt u zich laten imponeren door het tropisch regenwoud. In de middag zeilt u richting Beauvallon, alwaar diner en nacht wordt doorgebracht op de boot.

Dag 10: Mahé: Beauvallon – Eden Island Marina
Ontdek Beauvallon, wit zandstrand en prachtige omgeving. Er is tijd om te relaxen, snorkelen, kajakken en zwemmen. Na de lunch vertrek richting Eden Island Marina. Deze jachthaven is een van de meest prestigieuze privé havens ter wereld. Geniet van deze levendige plaats met bars, restaurants en winkels. Diner en overnachting aan boord in de jachthaven.

Dag 11
's Morgens van boord in de jachthaven van Eden Island.