nieuws aanbiedingen
terug    

Vaarroute Poros - Saronische Golf (Aegina)

De vaarroute verschilt per week: de ene week wordt gevaren in de
Saronische Golf waarbij onder andere de havens
Aegina, Perdika, Epidavros, Vathi en Krofos worden bezocht.
De andere week wordt gevaren in de Argolische Golf en staan de pittoreske eilanden Hydra en Spetses en de havens Nauplion, Astros en Plaka op het programma.

 

Aegina route
Zaterdag Poros - aankomst en inschepen
Zondag Perdika
Maandag Aegina Town
Dinsdag Korfos
Woensdag Epidavros
Donderdag Vathi
Vrijdag Zelfstandig zeilen, bezoek aan Perdika, Monastery Bay, Methana of Hydra
Zaterdag Poros - uitschepen of verlengingsaccommodatie

Saronische Golf route ('Aegina')

Zaterdag (Poros)

Per transfer naar Poros Marina waar u kunt inschepen.

Zondag (Perdika)
Perdika, gelegen aan de zuidelijke kust op het eiland Aegina, is een klein en betoverend dorpje met tal van terrasjes. Aegina is bekend om zijn pistache noten en keramiek. In de Griekse mythologie ontvoerde Zeus de dochter van Asopos en bracht haar toen naar dit toen onbewoonde eiland. Als u tijd heeft, bezoek dan de tempel van Aphaia, bij Marina Agia, een dorpje met een mooi lang zandstrand.

Maandag (Aegina Town)
Bezoek de tempel van Aphaia en koop vers fruit op de markt in de haven. Ook het heldere water aan het langgerekte strand nodigt uit tot zwemmen.


Dinsdag (Korfos)
In deze beschutte baai ligt de kleine stad Korfos. Hier zijn verschillende faciliteiten aan wal te vinden.

Woensdag
(Epidavros)
Epidavros was ooit een kuuroord van de Oude Grieken. Er zijn hier vele oude ruïnes terug te vinden, inclusief het beroemde amphitheater, welke nog steeds gebruikt wordt door het Nationale Theater tijdens het Epidauros Festival (juli-augustus).


Donderdag (Vathi)
Vathi is gelegen op het oostelijke deel van de Peleponessos, het vasteland van Griekenland. Dit kleine vissersplaatsje heeft twee taverna's.


Vrijdag (zelfstandig zeilen)
U kunt zelf uw route bepalen en bijv. koers zetten naar Perdika, Monestary Bay, Methana of Hydra.
Methana is een oude stad, beroemd door de warme zwavelachtige spa waar u ook een behandeling kunt krijgen. Vathi, een zeer klein dorpje aan de andere kant van het schiereiland.
Hydra is erg populair bij beroemdheden. Deze kleine en drukke schilderachtige haven is uniek en wordt getypeerd door historische herenhuizen en kleurrijke plattelandshuisjes. Gemotoriseerd vervoer is verboden, waardoor u het labyrint van kleine straatjes in alle rust per voet of per ezel kunt bezoeken. In Hydra zijn er levendige terrassen en een aantal zeer goede restaurants; niet goedkoop, maar elke euro waard!

Indien u heeft gekozen voor 1 week zeilen eindigt u op vrijdag in Poros. Bij een 2-weekse zeilvakantie kunt u deze dag zelfstandig te zeilen en wachten op de nieuwe flottielje-deelnemers.

Zaterdag (Poros)
Vertrek naar Nederland of een verlengingsaccommodatie.