nieuws aanbiedingen
terug    

Vaarroute Poros - Argolische Golf (Hydra)De vaarroute verschilt per week: de ene week wordt gevaren in de
Saronische Golf waarbij onder andere de havens
Aegina, Perdika, Epidavros, Vathi en Krofos worden bezocht.
De andere week wordt gevaren in de Argolische Golf en staan de pittoreske eilanden Hydra en Spetses en de havens Nauplion, Astros en Plaka op het programma.

 

Hydra route
Zaterdag Poros - aankomst en inschepen
Zondag Hydra
Maandag Plaka
Dinsdag Astros
Woensdag Spetses
Donderdag Ermioni
Vrijdag Zelfstandig zeilen en retour Poros
Zaterdag Poros - uitschepen of verlengingsaccommodatie

Argolische Golf route ('Hydra')

Zaterdag (Poros)
Per transfer naar Poros Marina waar u kunt inschepen.

Zondag (Hydra)
Hydra is erg populair bij beroemdheden. Deze kleine en drukke schilderachtige haven is uniek en wordt getypeerd door historische herenhuizen en kleurrijke plattelandshuisjes. Gemotoriseerd vervoer is verboden, waardoor u het labyrint van kleine straatjes in alle rust per voet of per ezel kunt bezoeken. In Hydra zijn er levendige terrassen en een aantal zeer goede restaurants; niet goedkoop, maar elke euro waard!

Maandag (Plaka)

Een klein stukje bij de haven vandaan vindt u de oude stad. Plaka heeft een mijl lang strand en uitstekende lokale taverna's.

Dinsdag (Astros)

Astros, met een middeleeuws kasteel en de bergen van Parnon op de achtergrond is een zeer rustgevende plaats. Probeer zeker de beroemde perziken en een een echte aanrader is een bezoek aan het Moni Loukas klooster dat op een steile bergwand staat.

Woensdag (Spetses)
Spetses is een levendig vakantie-eiland met paardenkoetsen en
neo-klassieke huizen. Het eiland staat bekend om zijn architectuur en de heuvels met pijnbomen. Er zijn bijna geen auto's op het eiland, de meeste eilandbewoners prefereren om zich met per fiets of paardenkoetsen over het eiland te vervoeren. De lokale specialiteit, vis 'a la Spetsiosa', mag niet worden gemist.


Donderdag (Ermioni)
Ermioni is een vissersdorpje dat haar charme heeft weten te behouden. Er zijn uitstekende toeristische wandelpaden waarbij u kunt genieten van een spectaculair uitzicht over zee.

Vrijdag (zelfstandig zeilen)
Vandaag kunt u zelfstandig zeilen. U kunt bijvoorbeeld Monastery Bay bezoeken.

Indien u heeft gekozen voor 1 week zeilen eindigt u op vrijdag in Poros. Bij een 2-weekse zeilvakantie kunt u deze dag zelfstandig te zeilen en wachten op de nieuwe flottielje-deelnemers.

Zaterdag (Poros)
Vertrek naar Nederland of een verlengingsaccommodatie.