nieuws aanbiedingen
terug    

2-Weekse voorbeeldroute - Flottieljezeilen Corfu

Om het hele vaargebied rond Corfu te ontdekken, heb je eigenlijk 2 weken nodig. Per week zorgt de flottieljebegeleiding dat de route overeenkomt met de wensen van de groep. Hierbij wordt rekening gehouden met welke havens al bezocht zijn in een eventuele eerdere week, het weerbericht, wensen en drukte in de havens. De route hieronder is dan ook slechts een voorbeeld en kan variëren.

Zaterdag (aankomst op Corfu)
De nieuwe deelnemers worden in Gouvia Marina welkom geheten en geïnformeerd over de schepen.
De deelnemers die twee weken zeilen kunnen deze dag hun ‘eigen koers’ bepalen. Een bezoek aan de oude stad van Corfu is zeer de moeite waard. In deze levendige, oude stad met smalle steegjes, oude Venetiaanse gebouwen en musea is gemakkelijk een dag rond te dwalen.

Zondag (Gouvia Marina - Aghios Stefanos)
De kust richting Aghios ligt letterlijk bezaaid met baaien: prachtige plekjes om te snorkelen, zwemmen en om lekker te luieren. Het rustieke Aghios Stefanos ligt in een klein baaitje verscholen op slechts 1,5 mijl van de ruige bergkust van Albanië. Meestal zul je het laatste stukje kruisen tegen de noordwesten wind in. Eenmaal op de kade genieten we van het uitzicht en ’s avonds van het heerlijke Griekse eten en de lokale wijn.

Maandag (Aghios Stefanos - Sayiadha)
Bijna elke week komen we wel een keer in Sayiadha. Een niet toeristisch vissershaventje, gelegen op het vasteland van Griekenland, op loopafstand van de Albanese grens. Wat ons hier naar toe trekt is de onbedorven sfeer van het afgelegen plaatsje, "Aleko's" taverne -met altijd verse vis en grote garnalen tegen lokale prijzen-, en natuurlijk de zeiltocht er naar toe met vaak een strakke wind zonder golfslag.

Dinsdag (Sayiadha - Zavia Baai)
Vandaag kunt u een bezoek brengen aan het bijna verlaten
 dorpje Sayiadha. Een stevige wandeling de bergen in met een paar mooie uitkijkpunten. Het dorpje ligt verscholen en is vanaf zee niet te zien. Hier kijkt u uit over het natuurreservaat van Kalamas. In het voorjaar broedt de ooievaar op de kerktoren van Sayiadha. Het voedselrijke gebied met de uitloop van de rivier en het ondiepe water herbergd vele vogelsoorten, maar ook zeeschildpadden, grote roggen, dolfijnen en veel vis en inktvis. In het najaar hangen de bomen vol vijgen, walnoten en amandelen. De zeiltocht brengt ons vandaag naar de Zavia Baai. 

Woensdag (Zavia Baai - Gaios)
Het eiland Paxos heeft iets magisch. Het is klein, pittoresk, mooi..., maar ook toeristisch. Niet vervelend toeristisch: gezellig, met leuke winkeltjes, sieraden en snuisterijen. Afgewisseld door taveernes en terrassen in de zon, met grote parasollen, waaronder je lekkere drankjes of sorbets geserveerd krijgt. Tot diep in de nacht kan je hier uitgaan, van bruin café tot disco, van cocktailbars tot Grieks dansen op straat. Vandaag zoeken we deze gezelligheid op en zeilen we naar Gaios, het toeristisch centrum van Paxos.

Donderdag (Gaios - Lakka)
Om Anti Paxos heen varen we langs de westkust van Paxos omhoog, op zoek naar grotten en mooie zwembaaien. Het is hier prachtig: steile rotswanden waar je vlak langs kan varen; grotten waar je met de bijboot in kan roeien. In het plaatsje Lakka kun je kiezen of je vrij voor anker wilt (en lekker zwemmen vanaf de boot), of toch aan de kade.

Vrijdag (Lakka - Parga)
 De oversteek van Paxos naar Parga is altijd een leuke tocht. Soms zien we dolfijnen en vaak hebben we halve wind, die in de middag lekker doorblaast. De haven van Parga is goed beschut voor noordwesten wind. Je ligt er een stukje van de stad af, afgemeerd aan het strand.

Zaterdag (Parga of vrij zeilen)
Met een taxiboot kunnen we naar het stadje Parga. Het ligt schilderachtig tegen een steile bergwand met bossen die reiken tot aan het water. Vanuit het centrum ga je met het treintje naar het kasteel van Ali Pasja. Het ligt op een bergtop met een erg mooi uitzicht.

Zondag (Parga - Mongonissi)
Vandaag steken we over naar een prachtige baai op Paxos. Het wordt lekker zeilen waarbij je kunt kiezen om ook te genieten op het voordek in één van de stille baaien, of juist de hele dag in de weer te zijn door extra slagen te maken tussen Parga en Paxos. Tegen de avond meren we af in de baai van Mongonissi.

Maandag (Mongonissi - Mourtos)
Mourtos is een aardig plaatsje op het Griekse vasteland met vriendelijke bewoners. Drie kleine eilandjes (Sivota Islands) met beschutte ankerplaatsen liggen vlak voor de deur. Mourtos is omringd door groene heuvels en in het voor- en najaar rustig en traditioneel. In de zomer is het veel levendiger met vele terrasjes en enkele uitstekende taverna's op de kade. Dagelijks komen er vissers binnen met hun vangst.

Dinsdag (Mourtos - Platarias)
De eilanden voor Mourtos maken zwemmen en snorkelen heel aantrekkelijk. Er liggen meerdere beschutte baaien waar je ook prima kunt overnachten wanneer je liever niet aan de kade slaapt. Vanuit een aantal baaien ben je met het bijbootje en een stukje wandelen binnen een kwartier in Mourtos. In de middag zeilen we naar het noorden. Diep in een goed beschutte baai op het vasteland van Griekenland ligt daar het vrij moderne dorpje Platarias.

Woensdag (Platarias - Petriti)
Vandaag zeilen we naar een typisch Grieks vissersplaatsje. Weinig toeristisch, waar je het oorspronkelijke leven in al z'n eenvoud mee maakt. Hier komt een groot deel van de vis voor de taveernes op het eiland aan wal. Een riviertje voert water aan door een frisse groene omgeving. Het heldere zeewater met een klein zandstrand maken het geheel perfect om heerlijk te zwemmen en te zonnen.

Donderdag (Petriti - Kalamas)
We steken over naar Epirus, het Griekse vasteland. Tussen Igoumenitsa en Sayiadha vormen rivieren een delta die rijk is aan flora en fauna. Eén van de baaien niet ver van Igoumenitsa leent zich uitstekend voor een gezellige barbecue.

Vrijdag (Kalamas - Gouvia Marina)
Een heerlijk stuk zeilen: van de westkust van het vaste land terug naar Corfu. Na de laatste nacht aan boord is het de volgende ochtend weer tijd om van boord te gaan.