nieuws aanbiedingen
terug    

Meezeilen Corsica - Zuid-Noord en Noord-Zuid gecombineerde vaarroute

De Zuid-Noordroute met de Corsica Dream - 15 dagen

Met de Zuid-Noordroute langs de kust van Corsica wordt de Zuidroute gecombineerd met onderstaande route. Met de Noord-Zuidroute zal deze route andersom gevaren worden.

Overigens kan het natuurlijk altijd gebeuren dat de schipper naar aanleiding van de weersomstandigheden besluit om de koers te wijzigen.

Dag 1: Ajaccio
Aan boord in Ajaccio, aan het eind van de middag. Vertrek naar Sainte Barbe in de baai van Ajaccio om 18:00 uur. Diner aan boord.

Dag 2: Ajaccio - Sagone - Cargèse - (04h00)
Na het ontbijt worden de zeilen gehesen om naar de baai van Sagone of Cargèse te varen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Sagone is een klein vissersdorpje, weggestops aan het eind van de grote baai. Daar is een groot wit zandstrand. Een paar kilometer verderop ligt de haven van het karakteristieke dorp Cargèse, dat deels tegen de helling is opgebouwd. Ruim de tijd voor diverse watersporten of om het dorp te verkennen.

Dag 3: Sagone/ Cargèse – Golf van Porto - Girolata- (03h00)
De tocht gaat vandaag langs de grillige rotskust. Daartussen kunt u ook het beroemde Suikerbrood ontwaren. Na de lunch gaat het verder richting Les Calanques de Piana. Geniet van het schitterende schouwspel van enorme grotten, veelkleurige gesteenten en diervormige rotsformaties. Tot slot naar de Golf van Porto, die officieel op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Voor de nacht gaat u voor anker in de kreek van Girolata.

Dag 4: Girolata - Calvi - (04h00)
Na het ontbijt is het Scandola natuurreservaat de bestemming. Dit is een van de mooiste plekjes van Corsica. Hier mag alleen overdag geankerd worden. Snorkelen is hier een prachtig festijn. Aan het eind van de dag gaat het richting Calvi, waarvan de geruchten gaande de geest van Columbus er nog altijd rondwaart. De smalle straatjes kronkelen er naar boven, uitmondend in de prachtige citadel.

Dag 5: Calvi - Golf van La Revallata - Girolata - (03h00)
Na de kans om Calve te bezichtigen in de ochtend vertrekt het schip naar de Golf van La Revellata. Daar is volop gelegeneheid om te zwemmen, ontspannen, snorkelen en kajakken. In de middag kunt u met eigen ogen aanschouwen dat dit deel van de kust absoluut het best per schip is te verkennen. Een adembenemend landschap met stijle rotsen en verlaten kreken.
Iets verder naar het zuiden ligt Girolata, een klein vissersdorp en één van de laatste plekken langs de kust dat helemaal niet over de weg te bereiken is. Een sprookjesomgeving. ‘s Avonds voor anker bij Cala Muretta of Cala Vecchia.

Dag 6: Baai van Girolata - Capo Rosso - Cala Di Palù - Sagone / Cargèse - (03h00)
Omdat het zo mooi is, nogmaals langs Capo Rosso. Vervolgens bollen de zeilen richting Cargese, waar in de 17e eeuw nog een Griekse kolonie werd gesticht. Tijd voor ontspanning.

Dag 7: Baai van Sagone - Bay of Ajaccio - (04h00)
‘s Ochtends zeilen in de baai van Sagone, om na de lunch door te varen naar Ajaccio. In de middag is er tijd om de hoofdstad zelf te bezoeken, geboorteplaats van Napoleon Bonaparte.

Dag 8: Ajaccio
Van boord om 08:00 uur ‘s morgens.