nieuws aanbiedingen
terug    

Meezeilen Corsica - Zuidelijke vaarroute

De zuidroute met de Corsica Dream - 8 dagen

Overigens kan het natuurljk altijd gebeuren dat de schipper naar aanleiding van de weersomstandigheden besluit om de koers te wijzigen.

Dag 1: Ajaccio
Aan boord in Ajaccio, aan het eind van de middag. Vertrek naar Sainte Barbe in de baai van Ajaccio om 18:00 uur. Diner aan boord.

Dag 2: Ajaccio - Valenco - (03h00)
De eerste route leidt naar de Golf van Valenco, waarvan de schoonheid is bezongen in menig Corsicaans lied. Na een gang langs het Taravù Rif is het zeker de moeite waard om te snorkelen bij de rotsen daar. Na de lunch zeilt u naar de gold van Valenco en de Baai van Campo Moro. Dit laatste was oorspronkelijk een eenvoudig visserdorp. Een historische plek die geheel is gerestaureerd naar de oorspronkelijke staat.

Dag 3: Golfe de Valenco - Sénétose - (02h00)
Route naar Sénétose, waar schitterende wilde aanlegplaatsen zijn. Dan door naar Bonifacio. De hele kust voorbij Acula kenmerkt zich door allemaal kleine fjorden. Bij aankomst in Bonifacio, aan het eind van de middag, valt onmiddellijk de enorme klif op waarop de vestingstad is gebouwd.

Dag 4: Bonifacio - Lavezzi Archipelago - (03h00)
Na het ontbijt zeilt u naar de Lavezzi eilanden, waar het lijkt of u terug bent in de steentijd. Een zeldzame soort zeemeeuw nestelt hier in de rotswand. Aan het eind van de dag voor anker in het heldere water bij Piana eiland.

Dag 5: Ile Piana - Anse de Rocapina - (03h00)
Ruim de tijd om de snorkelen in een natuurlijk aquarium. Daarna op weg naar de kleine baai van Rocapina.

Dag 6: Anse de Rocapina- Golfe de Valenco - Propriano - (03h00)
Pas na de lunch gaan de zeilen hoog om naar Propriano te varen. Een typische Corsicaanse haven, zeer levendig met veel bars en restaurants. Propriano is een bijzonder charmant stadje, en zelfs in het hoogseizoen niet overdreven druk.

Dag 7: Propriano - Ajaccio - (03h00)
Onderweg terug naar Ajaccio is er voldoende tijd om nog te snorkelen, kajakken en relaxen. ’s Middag en ’s avonds kunt u de sympathieke hoofdstad van Corsica leren kennen.

Dag 8: Ajaccio
Van boord om 08:00 uur ‘s morgens.