nieuws aanbiedingen
terug    

Zeilcursussen in Nederland

Zeilles nemen op eigen niveau

U kunt voorafgaand aan uw vakantie desgewenst natuurlijk zeillessen volgen in Nederland. Triptiq Sailing heeft in dat kader een samenwerkingsverband met de Marien Offshore Sailing School (MOSS). MOSS is een onafhankelijke, door de Royal Yachting Association erkende zeezeilschool, gespecialiseerd in RYA vaaropleidingen die u scholen tot bekwaam bemanningslid (Competent Crew, Dayskipper) of Schipper (Yachtmaster).

De beginnende en ook de meer ervaren zeiler krijgt bij MOSS lessen zeezeilen van hoge kwaliteit, die desgewenst geheel kunnen worden toegesneden op uw behoeftes.
Na het succesvol afronden van uw cursus beschikt u over een wereldwijd erkend RYA Certificate.

Net als in de luchtvaart spreekt men in de zeevaart Engels. Daarom is tijdens de opleidingen de voertaal ook Engels. Zo raakt u direct vertrouwd met de Maritieme uitdrukkingen van zaken binnen- en buitenboord.
Als cursist woont u voor de duur van de cursus aan boord van het zeilschip. Bovendien is het voor u een unieke gelegenheid het IJsselmeer te ontdekken en de Noordzee en Waddenzee te bezeilen. Elke dag legt u aan in een andere haven.

Bij meer interesse kunt u contact met ons opnemen.

Mijlen maken met een ervaringstocht op zee

U kunt echter ook mee op ervaringstocht met Nederlandse instructeurs. Daaruit kunt u kiezen uit een rondje Waddenzee of een overtocht naar Engeland en terug. Deze tochten zijn ideaal als voorbereiding op zelfstandig zeezeilen of een CWO 3 cursus, voor de iets meer gevorderde zeiler dus. Schippervaardigheden kunt u ook (verder) ontwikkelen, zoals communiceren en leiding geven. Maar ook gewoon actief zeilen en mijlen maken kan een goed doel zijn om mee te doen aan één van de ervaringstochten. U overnacht en eet aan boord of in de haven. 

Rondje Waddenzee

U gaat zeven dagen lang eilandhoppen met enthousiaste zeilers. Er wordt overdag gevaren, maar eenmaal op het Wad zal het getij de planning bepalen. Welke route, koersen en afstanden u doet wordt gezamenlijk bepaald. U kunt denken aan Den Oever, Oudeschild, Den Helder, West-Terschelling, Vlieland, Harlingen en Makkum. De stroming, ondieptes, sluizen en beroepsvaart op de Wadden maken dat uw inzicht en vaardigheden op de proef gesteld worden. 

Vertrekdata: 12 juni en 25 september 2017

Oversteek Engeland

In zeven dagen gaat u vanuit Nederland naar Engeland en weer terug. Zo kunt u zich voorbereiden op het zeilen op de Noordzee. Er wordt aandacht besteed aan tochtvoorbereiding, routeplanning, navigeren op getijdewater, wachtsystemen, zeilen in het donker en natuurlijk open zeezeilen en druk vaarwater. Uw stuurmanskunsten kunt u goed laten zien en verder ontwikkelen, om bijvoorbeeld het IJmeer, Oranjesluizen, Noordzeekanaal en de sluizen bij IJmuiden door te komen. U zeilt naar Lowestoft, wat ook met eb goed aan te varen is. Afhankelijk van het weer en het team kunt u iets afzakken langs de kust alvorens terug over te steken naar Nederland.

Data: 26 juni en 11 september 2017


Een ervaringstocht kost € 895,-