nieuws aanbiedingen
terug    

FLOTTIELJE ZEILEN KROATIE SIBENIK / ZATON

 


Flottielje Zeilen Kroatie Zeiljacht Huren Split Kroatië is met zijn vele eilanden, bezienswaardigheden, prachtige stranden en helder blauwe zee zeer geschikt voor een avontuurlijke zeilvakantie, ver verwijderd van het massatoerisme. Zaton ligt aan de Krka rivier een stukje stroomopwaarts voorbij Sibenik. Een klein vissersdorp, in een heuvelachtige landschap op ongeveer 10 kilometer van de zee. Hier heerst in de zomer rust. Restaurants en terrassen zijn op één hand te tellen. Jetskies, waterscooters en parasailing vind je hier niet.

De route van de flottielje zeilvakantie bij Sibenik / Zaton ligt niet volledig vast maar is oa afhankelijk van het weer. De (voorbeeld) Zuidroute is één van de vele opties.
De route begint en eindigt in de jachthaven van Zaton. Geen mega complexen met grote parkeerterreinen zoals in Sukosan en Split, maar een kleine haven die als uitvalsbasis dient voor onze zeiljachten. Toch is alles wat je nodig hebt op korte afstand te vinden: in de haven is water, elektra, schoon sanitair, parkeergelegenheid, een werkplaats en een restaurant. Even verderop in het dorp kun je bij 2 supermarkten boodschappen doen.

De schepen
Voor een overzicht van de schepen kunt u kijken in het menu bij prijzen > overzicht flottieljes. Hier ziet u per flottielje een tabel met een aantal schepen en bijbehorende prijzen genoemd. Staat het door u gewenste schip er niet tussen, kijk dan in de wizard op de homepage of neem contact op via het contactformulier of telefonisch.Een mooie sfeerimpressie van zeilen langs de Kroatische kust vindt u in het verhaal dat Parool-reisjournaliste Aafke Jochems optekende toen zij meezeilde in een Triptiq-flottielje.

De vaarroutes (Engelstalig flottielje)
De Routes beginnen in de jachthaven van Zaton, iets noordelijk van Sibenik en gaan afwisselend in noordelijke en zuidelijke richting (klik op de links voor routedetails). 

Vertrekdata 2022 (Engelstalig flottielje)
Vertrek Kornati (noord) route is op de zaterdagen 14/5, 28/5, 11/6, 25/6, 09/7, 23/7, 6/8, 20/8, 3/9 en 17/9.
Vertrek Trogir (zuid) route is op de zaterdagen 21/5, 4/6, 18/6, 2/7, 16/7, 30/7, 13/8, 18/8 en 10/9.

Aan de kust van Kroatië kenmerkt het weerbeeld in de zomermaanden zich als warm en droog, met veel zonuren per dag. De temperatuur loopt vanaf mei gestaag op tot tegen de 30 ºC in juli en augustus. In het voor- en naseizoen ligt het kwik tussen de 20 en 26 ºC. De wind is ’s middags meestal 4 - 5 BFT.

Klimaattabel Sibenik, Kroatie (gemiddelden)

Dalmatië
mei
juni
juli
aug
sept
okt
Dagtemperatuur
22
26
29
29
26
22
Uren zon
8
11
11
11
8
6
Zeewater temp.
18
23
26
26
23
18
U kunt ervoor kiezen de reis naar Kroatië met eigen vervoer af te leggen, maar het is ook mogelijk via Triptiq een vlucht te boeken.Sibenik/Zaton weergeven op een grotere kaart