nieuws aanbiedingen
terug    

Meezeilen (Catamaran) Martinique - Guadaloupe (11 dagen)

 

 
Je zeilt in de warme zon onder een blauwe hemel. In het heldere water om je heen zie je walvissen, dolfijnen, reuzenschilpaden en vliegende vissen zwemmen. Je komt niet alleen bounty-eilanden met veel prachtige baaien tegen, maar ook regenwouden, bananenplantages en kilometers witte palmstranden. Je proeft de unieke keuken en de 'don't worry, be happy' sfeer. Iedere dag beleef je weer een nieuw avontuur.

De meezeilvakantie in de Caraiben/Martinique is een 11-daagse tocht vanuit Martiniquw richting het zuiden. Daar vind je de diverse onbedorven eilanden in de Grenadines. Er zitten een paar lange zeildagen tussen, maar veel van de eilanden liggen op een steenworp afstand van elkaar. Zeker op die dagen hebben we alle tijd om af te wisselen tussen zeilen, lol maken en ontspanning.

Voorbeeldroute 11-daagse meezeilvakantie

Dag 1 : Amsterdam - Martinique
Na aankomst op het tropische Franscreoolse Martinique verwelkomt de meezeil bemanning u. U krijgt een hut toegewezen en ontvangt een introductie over de veiligheid op uw schip.

Dag 2: Le Marin- St. Pierre (ca 15 mijl) 
Vandaag moet er veel gebeuren: jacht inchecken, uitklaren en inkopen doen. Rond het middaguur varen we uit richting de eerste bestemming. 15 mijl naar het noorden ligt aan de voet van de vulkaan Mt. Pelee het pittoreske dorpje St. Pierre.
Voor de uitbarsting van deze vulkaan in 1903 was dit de bruisende hoofdstad van Martinique. Midden in het dorp, tussen de kanonnen op hoge verdedigingsmuren, bevindt zich een klein museum. Het bevat fascinerende voorwerpen en foto' s van de tijd voor en na de uitbarsting waarbij 30.000 mensen de dood vonden.

Een auto huren en een bezoek aan de krater brengen is mogelijk. De hele omgeving van de vulkaan is ruig bergterrein met uitbundige tropische vegetatie. Een bezoek aan de rumfabriek Depaz, aan de klassieke en nog altijd werkende La Plantation de Leyritz en aan de fabuleuze rivierkloof Les Georges de la Falaise is de moeite waard. Wanneer we besluiten dat allemaal te doen is een dag extra verblijf hier zeker nodig.

Dag 3: St. Pierre -Domenica (ca 34 mijl)
Vroeg uit de veren voor de overtocht naar het geïsoleerde Dominica. Dit eiland is net als St. Lucia, St. Vincent en Grenada voormalig Engels. Het is groener dan groen met bergen, kratermeren en relatief weinig toerisme. Dominica is zonder twijfel het ruigste en minst ontdekte eiland van de hele Caribbean. Steile bergen vol rivieren en een uitbundig wildgroei van bomen, slingerplanten, struiken en varens maken het ontoegankelijk.

Het noordoosten van Dominica was lang zo geïsoleerd dat alleen hier de oorspronkelijke Carib indianen nog voorkomen. Dit volk van gevreesde krijgers zou oorlog voor hun plezier hebben gevoerd en werd tijdens de kolonialisatie op de andere eilanden uitgeroeid. Lang sluik haar en met bronskleurige huidkleur zijn dit de enige overlevenden van de bewoners waar het gebied haar naam aan te danken heeft.

Het vlechten van fijne manden en gebruiksvoorwerpen hebben de Carib indianen tot een kunst verheven. Het zijn ook kundige botenbouwers, zij hakken traditionele kano’s uit dikke boomstammen.

Dag 4: Domenica - Marie-Portsmouth (ca 19 mijl)
Een tour door het binnenland is een must op Dominica: Valley of Desolation, Boiling Lake, Trafalgar Falls, de Carib Reserve en nog veel meer... Cullinair is de mountain-chicken, een kolossale pad, een merkwaardige specialiteit van dit eiland.

Afhankelijk van de keuzes die we maken varen we 's ochtends of juist laat op de dag naar de prachtige 3 km lange baai waaraan Portsmouth gelegen is in het noorden van Dominica.

Dag 5: Portsmouth - Marie-Galante (ca 25 mijl)
Ontwaken met een tropenzon en een lekker ontbijt. Daarna proviand inslaan in de plaatselijke supermarkt en klaarmaken voor de volgende etappe naar Marie-Galante.

Marie-Galante is het eiland van suikerrietplantages en de honderd windmolens. Op het eiland zijn nu nog zo'n 70 windmolens te zien. We leggen aan bij één van de mooiste stranden van het eiland: Anse Cannot. Voor de liefhebbers staat vanavond de lokale rum op tafel, waarvan wordt gezegd dat het de beste in de wereld is. Die moet je natuurlijk even proeven.Dag 6:  Marie-Galante- Les Saintes (15 mijl)
Les Saintes is een kleine eilanden‑archipel tussen Dominica en Guadeloupe. Op het eiland Terre-de-Haut vormen een keur aan winkels en restaurantjes een mooi decor voor een prettig verblijf. De eilanden staan flink in contrast met het veel armere Dominica. Het meest in het oog springt hier echter de bevolking: een mooie mix van creools en bretons bloed schept een bronzen huid, blond kroeshaar en blauwe ogen! Aanrader: snorkelen bij Pain Sucre, een rots in de vorm van en suikerbrood.

Dag 7: Terra-de Haut-Les Saintes( Terre-de-Bas)  (7 mijl)
Terre-de-Haut is het hoofdeiland van de Iles des Saintes. We kunnen vandaag gebruik maken van de tijd. De archipel heeft stranden en baaien die perfect zijn om te zwemmen en te snorkelen.Geniet van het water, neem een duik vanaf de boot of zoek een paar paddleboards en leef je uit! In de loop van de dag gaan we op zoek naar een nieuwe anker plek in Les Saintes. Dat kan zijn bij Terre-de-Bas of naar de ruïnes op Ilet a Cabrit. Net waar we zin in hebben.

Dag 8: Le Saintes-Betalie (Domenica) (28 mijl)
Batalie Beach ligt aan de westkust van Dominica. Dit is een super rustig deel van de kust met een geweldig strand. Het strand is omringd door groene heuvels en bergen. Er staan een paar villa's en af en toe peddelt een kajakker voorbij, maar verder is hier vooral ruimte en rust; ideaal voor een goede nachtrust.

Dag 9: Betalie Beach - Case Pilot (ca 50 mijl)
Na een heerlijke nachtrust om bij te komen van onze “oversteek” van Les Saintes naar 'The Nature Island' Dominica starten we ochtend Caraïbisch met een duik vanaf de cats in ons privé zwembad! De tocht van Dominica terug naar Martinique is de langste zeildag uit deze tocht. Vandaag gaan we dus heerlijk relaxen aan boord. Een boekje, een drankje, afwisselend zeilen, zonnen, een dutje op het dek, verhalen uitwisselen en genieten van de wind en het water.

Case-Pilote is een uiterst charmant vissersdorpje op Martinique. Het is één van de oudste dorpen op het eiland. Als we eenmaal aan de kunt liggen kun je het dorpje inlopen op zoek naar de oudste kerk van het eiland. Het mozaïek van de kerk met daarop de doop van Christus is gemaakt van verbrand servies dat werd gevonden na een vulkaan uitbarsting van de Pelée in 1902!

Dag 10: Mayreau - St Vincent (25 mijl)
Relaxed opstaan en nog één dag maximaal genieten! Dat kan in één van de vele baaien die we onderweg tegen komen rond Martinique. Veel snorkelen en lekker niets doen! Of we zetten de zeilen en in plaats van de korte route naar Le Marin, maken we er nog één lange zeiltocht van! Le Marin ligt op ongeveer 25 mijl. Met onze cats doen we dat afhankelijk van de wind in 4 uurtjes. Live slow, sail fast!

Accomodatie
Je zeilt op een moderne Catemaran (Lagoon 42 of Lipari 41) voorzien van koelkast, douche, toilet, keuken en navigatiehoek en buitendouche. Je slaapt aan boord in een tweepersoonshut die je deelt met een reisgenoot of in een kooi in de kajuit. Wie liever onder de sterrenhemel slaapt kan een slaapplaats vinden aan dek.

Inschepen
De meezeilvakanties vertrekken op maandag afgestemd op de vluchten.


 

Martinique weergeven op een grotere kaart

Prijzen op aanvraag

Inclusief: prijs per persoon
• Vlucht
• Luchthavenbelastingen*
• Linnengoed
• buitenboordmotor bijboot
• Schipper
*Indien de vluchtprijzen sterk afwijken van de gebruikelijke tarieven dient er een meerprijs te worden betaald

Exclusief:
• Reserveringskosten (€ 19,50)
• Calamiteitenfonds (€ 2,50)
• Reis- en annuleringsverzekeringen
• Boordkas 
ca. € 50 p.p.p.d (ontbijt, lunch, hapjes/drankjes,havengelden,diesel, water en schoonmaakkosten) 
• Avondeten en drankjes aan de wal
• Transfer luchthaven - marina Le Marin (ca. € 25 p.p. per rit)

Optioneel:
• zekerheid op slaapplaats in cabine € 78 p.p.
• 2-persoons privé cabine voor 1 persoon € 875 p.p.

Voor meer informatie over de beschikbaarheid en vluchten kunt u contact met ons opnemen.

Klik hier voor vluchtinformatie en een reis- en annuleringskostenverzekering
face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif" size=1>Van toepassing zijn de reis-en reserveringsvoorwaarden van Triptiq Sailing.