nieuws aanbiedingen
terug    

Meezeilen Martinique - Caraiben
15 dagen (wordt 11dagen Martinique-Guadelope)

 

 
Je zeilt in de warme zon onder een blauwe hemel. In het heldere water om je heen zie je walvissen, dolfijnen, reuzenschilpaden en vliegende vissen zwemmen. Je komt niet alleen bounty-eilanden met veel prachtige baaien tegen, maar ook regenwouden, bananenplantages en kilometers witte palmstranden. Je proeft de unieke keuken en de 'don't worry, be happy' sfeer. Iedere dag beleef je weer een nieuw avontuur.

De meezeilvakantie in de Caraiben/Martinique is een tweeweekse tocht vanuit Martiniquw richting het zuiden. Daar vind je de eilanden St.Lucia, St. Vincent en de Grenadines. Er zitten een paar lange zeildagen tussen, maar veel van de eilanden liggen op een steenworp afstand van elkaar. Zeker op die dagen hebben we alle tijd om af te wisselen tussen zeilen, lol maken en ontspanning.

Voorbeeldroute 15-daagse meezeilvakantie

Dag 1 : Amsterdam - Martinique
Na aankomst op het tropische Franscreoolse Martinique verwelkomt de meezeil bemanning u. U krijgt een hut toegewezen en ontvangt een introductie over de veiligheid op uw schip.

Dag 2: Martinique (ca 3 mijl) 
Zoals de komende twee weken gebruikelijk, ontvangt u na het ontbijt aan boord de noodzakelijke informatie over de het vaargebied van de dag. In uw eigen tempo kunt u bijvoorbeeld het leuke creoolse visserdorpje St. Anne verkennen, gelegen aan een heerlijke zwembaai.

Dag 3: Martinique - St. Lucia (ca 18 mijl)
De oversteek naar St. Lucia is spectaculair, met schitterende zeilomstandigheden. Aan de overkant liggen de hagelwitte stranden van Rodney Bay.

Dag 4: St. Lucia - Soufriere (ca 15 mijl)
Anse Chastenet en Soufriere hebben schitterende koraalriffen, die direct vanaf het strand beginnen. Ideaal om te snorkelen.

Dag 5: Soufriere - St. Vincent (ca 35 mijl)
Een dag die door een bijzonder visrijk gebied, met o.a. vliegende vissen, dolfijnen en walvissen. St. Vincent is vulkanisch met dichte jungle, heel erg ongerept en prachtig met haar authentieke West-Indische cultuur. De uiterst levendige creoolse straatmarkt is zeer de moeite waard.

Dag 6: St. Vincent - Bequia (ca 15 mijl)
Het meest noordelijke eiland Bequia is een klein walviseiland en een bekend trefpunt van het kleurrijke zeilerswereldje.

Dag 7 en 8: Tobago Cays (ca 19 mijl)
De Tobago Cays zijn zonder twijfel de meest paradijselijke en exotische eilanden van de hele Caraïben. Een dubbel hoefijzervormig rif breekt de Atlantische deining en biedt sublieme ankerplaatsen. Op het rif en rond de eilandjes is het voortreffelijk snorkelen. Vaak blijven we een dag langer in dit gebied om te genieten van alle geneugten daar.

Dag 9: Palm Island en Union Island (ca 5 mijl)
John Caldwell leed schipbreuk in de Pacific en toen hij na vele omzwervingen uiteindelijk Prune Island ontdekte werd zijn droom werkelijkheid. Hij plantte duizenden palmbomen en doopte zijn eiland Palm Island.

Dag 10: Union Island - Mayreau ( ca 3 mijl)
Een eiland met niet meer dan 100 bewoners. Wel veel mooie stranden, en een fantastisch visrestaurant, Dennis’s Hideaway.

Dag 11: Mayreau - St Vincent (35 mijl)
In St. Vincent is genoeg te doen om er nog eens langs te varen. Je kunt er heerlijk onder watervallen baden of de botanische tuin in het hoofdstadje Kingstown bezoeken. Na het zeilen is het ook zeer de moeite waard om de levendige creoolse straatmarkt te bezoeken.

Dag 12: St. Vincent - St. Lucia (ca 35 mijl)
Omzoomd door vele palmbomen en groene heuvels is Marigot Bay een van de schilderachtigste baaien van de Caraïben. Voor liefhebbers een prima plek om snorkelend oog in oog te zwemmen met barracuda's.

Dag 13: St. Lucia - Martinique / St. Anne (30 mijl)
Laatste oversteek over de Caribische zee richting eindpunt van de reis. Er is in de omgeving nog voldoende te zien en beleven om de twee dagen zeilend vol te maken.

Dag 14: Martinique
De zeilvakantie eindigt op de 14e dag in Martinique. Helemaal in het ritme van Cool Cariben nemen we afscheid van de witte palmenstranden, van de heerlijke turkooizen zee en van de vriendelijke en vrolijke bevolking.

Dag 15: Martinique - Amsterdam
De vlucht gaat via Parijs terug naar Amsterdam.


Accomodatie
Je zeilt op een modern kajuitzeiljacht voorzien van koelkast, douche, toilet, keuken en navigatiehoek en douche op het achterdek. Je slaapt aan boord in een tweepersoonshut die je deelt met een reisgenoot of in een kooi in de kajuit. Wie liever onder de sterrenhemel slaapt kan een slaapplaats vinden aan dek.

Inschepen
De meezeilvakanties vertrekken en eindigen, afgestemd op de vluchten, op vrijdagen.


 

Martinique weergeven op een grotere kaart

Prijzen 2019 Meezeilen Martinique-Guadeloupe (11 dagen) (Lagoon 42)
Vertrekperiode Prijs p.p. / 11 dagen
22 nov '19 tot 09 dec '19€ 1895

Inclusief: prijs per persoon
• Vlucht
• Luchthavenbelastingen*
• Linnengoed
• buitenboordmotor bijboot
• Schipper
*Indien de vluchtprijzen sterk afwijken van de gebruikelijke tarieven dient er een meerprijs te worden betaald

Exclusief:
• Reserveringskosten (€ 19,50)
• Calamiteitenfonds (€ 2,50)
• Reis- en annuleringsverzekeringen
• Boordkas 
ca. € 50 p.p.p.d (ontbijt, lunch, hapjes/drankjes,havengelden,diesel, water en schoonmaakkosten) 
• Avondeten en drankjes aan de wal
• Transfer luchthaven - marina Le Marin (ca. € 50 per rit)

Optioneel:
• zekerheid op slaapplaats in cabine € 78 p.p.
• 2-persoons privé cabine voor 1 persoon € 790 p.p.

Voor meer informatie over de beschikbaarheid en vluchten kunt u contact met ons opnemen.

Klik hier voor vluchtinformatie en een reis- en annuleringskostenverzekering
face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif" size=1>Van toepassing zijn de reis-en reserveringsvoorwaarden van Triptiq Sailing.