nieuws aanbiedingen
terug    

MEEZEILEN Britsch Virgin Islands vanuit Tortola- 15 dagen

 

De Nederlandstalige schipper betrekt u echt bij de reis, tijdens deze meezeilvakantie. U kunt bovendien ontspannen genieten van de mooiste plekjes in de omgeving. Dus, bent u op zoek naar een avontuurlijke, sportieve meezeilvakantie, dan bieden de Bovenwindse Eilanden het ideale decor.

De variatie in het gebied is schitterend. Het ene eiland is smaragdgroen en bergachtig met uitbundige junglepracht en kleine tussen palmbomen verscholen West Indische dorpjes. Het andere niet meer dan een met een tiental wuivende palmbomen begroeide witte zandplaat in een turkooizen koraalzee. Al deze schitterende eilanden maken deze omgeving tot een droombestemming.
 

Routesuggestie 15 dagen 

Dag 1 Amsterdam - Tortola

Vertrek je vanaf Schiphol. Je reist dan via de USA of Antigua naar de British Virgin Islands. Een taxi brengt je van Beef Island naar de jachthaven in Road Town op Tortola. In de reisbescheiden vind je de ligplaats van het jacht en de naam en het telefoonnummer van de schipper.

Dag 2 Road Town - Norman Island (8 mijl)

We maken de oversteek over het Sir Francis Drake hannel. Dit is een 'kanaal' tussen het grotere Tortola aan de noordzijde en een reeks kleinere eilanden aan de zuidzijde. Het uitzicht is prachtig: groene hellingen, blauwe zee en witte stranden. Onderweg zoeken we een ankerplaats bij Key Cay. Of eventueel bij één van de kleine eilanden Pelican Island of The Indians. Samen maken we een heerlijke lunch en zwemmen we in het frisse, heldere water.
Op Norman Island zeilen we naar the Bight Bay, waar we in de hoek van de 'Pirates' kunnen liggen. De Pirates is een bruisend restaurant met een beach bar. Tevens de ideale locatie voor een geweldige zonsondergang tijdens het avondeten. Een andere optie voor het avondeten is 'The legendary floating bar'. Deze ligt aan de andere kant van de baai. 

Dag 3 Norman Island - Jost van Dyke (13 mijl)

Pak je snorkelset, stap in de dinghy en ga op zoek naar een mooie snorkelspot. Je vindt hier namelijk overal natuurlijke grotten met een adembenemende onderwaterwereld. 
Na het ontbijt zetten we de zeilen om te varen naar Soper's Hole. Dit is een natuurlijk beschutte haven en ligt tussen frisgroene hellingen. De palmen wuiven ons tegemoet met kleurrijke barretjes op de kade. Een mooie plek om boodschappen op de wal te doen, rond te struinen langs boetiekjes en eventueel de watertanks van ons jacht te vullen. 
In de middag zeilen we verder richting Jost Van Dyke. Dit kleine paradijs op aarde kent aan de zuidzijde 3 baaien. Blauwe zee, groene palmen, witte stranden en Tortola in de verte… Dit is een schitterende plek om te overnachten en perfect om te relaxen op het strand. En alle foto's die je hier maakt zijn gegarandeerd het inlijsten waard! 
Great Harbour ligt in een grote baai met leuke bars en restaurantjes tussen de palmbomen aan het strand. 

Dag 4 Jost van Dyke (10 mijl)

Mañana mañana... Het is heerlijk vertoeven bij Jost Van Dyke en de eilandjes hier in de buurt. Dus laten we daarvan genieten! We cruisen een rondje om het eiland: Little Jost Van Dyke, Green Cay, Sandy Spit... en zeker Sandy Cay mag je niet missen. Voor het strand gooien we het anker uit en in 20 minuten wandel je naar de top van Sandy Cay met een spectaculair uitzicht! Wanneer we uitgeplonst zijn en de maag begint te rammelen, dan zeilen we een klein stukje verder naar Foxy’s Taboo. Dit is een goede plek om aan wal te gaan voor een lunch. Tevens een mooie plek om te snorkelen indien de wind niet te sterk is. Het rif is aardig, maar de échte reden om Foxy’s Taboo te bezoeken is vanwege iets anders… Namelijk de schildpadden en roggen! Naast de betonnen kade vind je schildpaddengras: gewoon rustig wachten en ze komen vanzelf naar je toe.
Als de weersvooruitzichten gunstig zijn, dan kunnen we hier eventueel blijven om de nacht door te brengen. Speel je liever safe, dan lig je één baai verder wat veiliger vast aan een ‘mooring’. En daar is het ook zeker geen straf: op de wal vind je namelijk Sydney's Peace and Love Restaurant. Want wil je kreeft eten op de British Virgin Islands? Eet ze dan hier!

Dag 5 Daimond Cay, Jost van Dyke - Marina Cay (15 mijl)

Na een vroege start zeilen we naar Monkey Point op Guana Island. Dit is een prachtige plek om te snorkelen (mits de wind goed staat). Hierna zeilen we naar Marina Cay waar we bij rustig weer overnachten. Marina Cay heeft op het strand enkele restaurants en een populaire happy hour. Ook is het een supermooie spot om te genieten van de zonsondergang. 
Bij onrustig weer gaan we aan de overkant in Trellis Bay voor anker. Het restaurant The Last Resort in Trellis Cay staat bekend om hun hilarisc

he 'diner entertainment'. Je vindt hier ook een supermarkt, internetcafé en je ligt er wat meer beschut. Zowel het eilandje Marina Cay als de baai Trellis Bay (Beef Island) is een bezoek meer dan waard!

Dag 6 Marina Cay - Saba Rock, North Sound (14 mijl)

Op naar North Sound. Dit is een prachtige locatie. Het ligt volledig beschut tussen grote en kleine eilanden. Het heeft vlak water met een keur aan ankerplaatsen, stranden en restaurants. Eigenlijk is North Sound een soort binnenmeer op zee. Je kunt hier verlaten in een baai liggen of genieten van sjieke restaurants en het 'high-end' nachtleven. Voor ieder wat wils. We varen in de ochtend naar 3 kleine eilandjes die samen een nationaal park vormen: de Great Dog, George Dog en West Dog. Waanzinnige plek om te snorkelen en te relaxen aan boord. Als we zin krijgen om weer te zeilen, dan varen we richting Saba Rock in North Sound. Saba Rock heeft een geweldige setting, een mooi restaurant met live muziek en een prachtig uitzicht.  

Dag 7 North Sound (10 mijl)

Een dagtour -al dan niet met onze zeiljacht- door North Sound heeft veel te bieden. Bekende spots naast Saba Rock zijn hier de Bitter End Yacht Club, Leverick Bay en de Costa Smeralda Yacht Club. Je kunt hier terecht voor een massage, schoonheidsbehandeling of een fijne cocktail. Maar er is meer: vaar met een rubberboot naar het rif bij Saba en spot schildpadden. Bezoek Sugar Mill, een prachtig startpunt voor een lange wandeling. En kijk uit voor de leguanen! Of leg aan bij de Bitter End Yacht Club voor een dagje catamaranzeilen, windsurfen, kajakken of kitesurfen. Of relaxen aan het palmstrand.

Dag 8 North Sound - Anagada (15 mijl)

Zeilen naar Anegada is een als een bezoek aan een sprookjeseiland. En dat slechts een paar dagen per jaar te zien is... Terwijl de groene heuvels van de andere eilanden altijd zichtbaar zijn, moeten we toch echt eerst een flink stuk zeilen om Anegada te zien. Het is namelijk zo plat als een pannenkoek. Anegada is het enige Maagdeneiland dat niet vulkanisch is, maar een koraaleiland is. Rond Anegada ligt een groot rif. En dat maakt het eiland grotendeels onbereikbaar en ongerept. Een oase van rust waar je helemaal zen kunt snorkelen. We gaan voor anker bij Setting Point waar af en toe een veerboot komt.

Dag 9 Anegada - Leverick Bay (14 mijl)

Deze ochtend gebruiken we om verse vis in te slaan in the Settlement of om te genieten van de onderwaterwereld van Anegada. Rustig aan. In de middag zeilen we terug richting Virgin Gorda om aan te leggen in het kleine en beetje slaperige haventje Leverick Bay. Rond de haven vind je winkeltjes, kleurrijke barretjes en een paar straten verder is een markt. 's Avonds komt de boel los in de beachbar 'Jumbies'. Super gezellig en hoe later hoe meer jump up's!

Dag 10 Leverick Bay - The Baths (14 mijl)

We starten vroeg om verder af te zakken richting het zuidelijke puntje van Virgin Gorda. Hier ligt het Nationaal Park the Baths. Een te gekke plek, er zijn mensen die dit het achtste wereldwonder noemen. Het is een rotskust. Op zich zie je dat op bijna ieder Maagdeneiland. Maar niet als deze: de rotsen liggen als gigantische knikkers verspreid met daartussen kleine prachtige strandjes. Het is een soort doolhof met natuurlijke verborgen zwembaden, grotten en tunnels. Ankeren is hier niet aan te raden, maar er liggen moorringen om ons jacht aan vast te maken. Daarna kunnen we met ons bijbootje naar de kant. 
Wanneer de zon begint te zakken kiezen we afhankelijk van de windrichting om aan te leggen bij Marina Cay of in Trellis Bay.

Dag 11 Trellis Bay - Cane Garden (10 mijl)

Terug naar Tortola: we zeilen langs de noordkust met haar prachtige stranden. De hele dag alle tijd om te ankeren en chillen op het dek met uitzicht op de witte palmstranden. 
Als je verder wilt zeilen of een snorkelspot zoekt dan is de tocht rond de eilanden Great Camanoe, Scrub Island en Guana Island een aanrader. Alhoewel, snorkelen kan ook heel goed in Brewer's Bay, één baai voor de Cane Garden.
Naar het westen ligt de meest bekende ankerplaats van de Virgin Islands: Cane Garden Bay. Een mooie goed beschutte baai met stranden en kade. De barretjes en restaurants dingen alle mee naar de titel voor de mooiste sunset-plek. Palmbomen, strandstoelen, cocktail en de zon die in het water zakt... 

Dag 12 Cane Garden - Peter Island (15 mijl)

Voor dag en dauw anker op, klein stukje varen naar Long Bay of Smuggler's Cove en daar het anker uitgooien. Dit is een tip voor snorkelaars en zwemmers! Onder water is het hier werkelijk prachtig... 
Na het een relaxed ontbijt zeilen we via Soper's Hole rond Tortola. Aan de wind gaat onze tocht verder naar Deadmen's Bay op Peter Island: witte strand, strandstoelen, wuivende palmen en groene heuvels... Vanaf het strand beklimmen we de heuvels voor een geweldig uitzicht op het Sir Francis Drake Channel en de eilanden. Tegen de avond varen we klein stukje terug naar Great Harbour: een schilderachtige baai perfect voor een overnachting onder de sterren. 

Dag 13 Peter Island - Cooper Island (8 mijl)

In Great Harbour liggen een paar rifs, leuk om te snorkelen. We zeilen naar weer een bizar mooi eilandje: Salt Island. De naam zegt het al, op het eiland vind je twee zout meren. Naast het eiland ligt het wrak van de Rhône, gezonken in 1867. We nemen hier alle tijd voor een verfrissende duik of om te snorkelen. 
Het volgende eiland is Cooper Island, waar we we vroeg in de middag een ligplaats zoeken in Manchioneel Bay. Een duik in het water en dan zwemmend naar Cistern Point om te snorkelen of linea recta naar het strand om te chillen bij de Cooper Island Beach Club. Eten in een restaurant of barbecuen aan boord! 

Dag 14 Cooper Island - Road Town

Relaxed opstaan en nog één dag maximaal genieten! Dat kan op Cooper Island met veel snorkelen en lekker niets doen. Of we zetten de zeilen en in plaats van rechtstreeks met halve wind terug naar Road Town te varen, maken we er nog één lange tocht van! Road Town ligt op ongeveer 7 mijl, vaar je om Tortola heen, reken dan 20 mijl extra en vaar je om Virgin Gorda heen dan maak je een tocht van ongeveer 35 mijl. 
 

Dag 15 Retourvlucht naar Nederland of verlenging op de BVI

 

Prijzen op aanvraag

Bovengenoemde prijzen zijn inclusief:
• Vlucht (exclusief ruimbagage), luchthavenbelasting
• Accommodatie aan boord van het zeiljacht
• Gebruik van snorkelspullen, barbeque, visspullen en bijboot met buitenboordmotor
• Linnengoed
• schoonmaak, transitlog, kosten entree natioonale parken  
• Schipper

en exclusief:
• Taxi luchthaven-jachthaven 
• Reis- en annuleringsverzekeringen

• Excursies en souvenirs
• Boordkas (voor ontbijt, lunch, hapjes, drankjes, haven- en dieselgelden, water)
De kosten zijn ongeveer € 45,- per persoon per dag, exclusief het avondeten.

Optioneel:
• tweepersoons privéhut voor 1 persoon € 1050,00
• zekerheid slaapplaats in een hut € 78 ,00 pp 

Voor meer informatie over de beschikbaarheid en vluchten kunt u contact met ons opnemen.

Klik hier voor vluchtinformatie en een reis- en annuleringskostenverzekering
Van toepassing zijn de reis-en reserveringsvoorwaarden van Triptiq Sailing.