nieuws aanbiedingen
terug    
 

Vaarroute Dodekanesos

De vaarroute verschilt per week: de ene week wordt de 'Kalymnos route' gevaren, waarbij onder andere de eilanden Kalymnos, Lipsi, Patmos en Leros worden bezocht. De andere week wordt de 'Symi route' gevaren en staan het pittoreske eiland Symi en Nisyros op het programma. Bij twee weken worden beide routes gecombineerd. 


OUD/ WORDT TIJDELIJK NIET MEER GEVAREN
Meezeilen met Engelstalige begeleiding

Ook interessant is de meezeilreis met Engelstalige begeleiding. Hier komen mensen met allerlei verschillende nationaliteiten met dezelfde gemeenschappelijke passie bijeen. U vaart dan mee op een Sun Odyssey 52.2 met 4 gastcabines, allen uitgerust met douche/WC. De vaarroutes met Engelstalige begeleiding vanuit Kos kunt u hier bekijken
Beide routes beginnen en eindigen in Kos. Welke route er wanneer wordt gevaren is afhankelijk van de vertrekdatum. Bij een twee weekse meezeilreis worden deze routes gecombineerd.
De prijzen voor de reis met Engelstalige begeleiding zijn op aanvraag.

Symi route

Dag 1 - Kos
Per transfer naar de jachthaven in Kos waar u kunt inschepen.
De beste manier om Kos te verkennen is per fiets. Bezoek de oude ruïnes van het Asklepieion, een medisch complex waar Hippocrates de basis legde voor de geneeskunde.

Dag 2 - Knidos
Een schilderachtige, bijna verlaten baai. Deze is vrijwel helemaal omgeven door uitgestrekte, oude ruïnes. Dineren aan wal in een taverna.

Dag 3 - Symi

Aan de noordkant van het eiland Symi bevindt zich ook de stad Symi. Het amphitheater heeft ondanks de vele renovaties van de afgelopen jaren zijn traditionele karakter behouden. Vergeet niet de trap naar de kerk te beklimmen voor een prachtig panoramisch uitzicht. 

Dag 4 - Panormitis 
Aan de zuidkant van het eiland Symi is de schilderachtige beschutte baai Panormitis. Deze baai wordt omringt door met pijnbomen begroeide heuvels. Bovenop staat het opvallende klooster van aartsengel Michael, beschermer van de zeevaarders.

Dag 5 - Tilos
Een rustig eiland met prachtige stranden en een internationaal beschermde vogelvoorziening.

Dag 6 - Nisyros
Breng een bezoek aan de nog altijd actieve vulkaan of maak een van de prachtige wandelingen langs oude ruïnes die dit kleine eilandje te bieden heeft.

Dag 7 - Kos
In de namiddag komen we aan in de jachthaven van Kos. De beste manier om Kos te verkennen is per fiets. Bezoek de oude ruïnes van het Asklepieion, een medisch complex waar Hippocrates de basis legde voor de geneeskunde. Afscheidsdiner aan wal op één van de levendige terrasjes.
Indien u heeft gekozen voor 1 week zeilen eindigt u in Kos. Bij een 2-weekse zeilvakantie kunt u deze dag zelfstandig doorbrengen en wachten op de nieuwe deelnemers.

Dag 8 - Kos
Vertrek naar Nederland, de volgende route of een verlengingsaccommodatie.


Kalymnos route

Dag 1 - Kos

Per transfer naar de jachthaven in Kos waar u kunt inschepen.
De beste manier om Kos te verkennen is per fiets. Bezoek de oude ruïnes van het Asklepieion, een medisch complex waar Hippocrates de basis legde voor de geneeskunde.

Dag 2 - Pothia - Kalymnos
Het eiland Kalymnos staat vooral bekend vanwege de sponsduikers. Tegenwoordig zijn nog steeds kleine sponsfabriekjes te bezoeken. De bruisende havenstad Pothia heeft diverse musea en gezellige terrasjes. Breng ook een bezoek aan één van de vele grotten op het eiland. Bijvoorbeeld de grot van de 7 Maagden en de grot van Kefalas met archeologische vondsten en zijn vrij te bezoeken. Deze zijn per boot te bereiken.

Dag 3 - Lipsi
Lipsi is het grootste eiland van deze groep eilanden ten zuiden van Patmos. Verken de lokale markt voor tijm, honing en andere lokale specialiteiten.

Dag 4 - Patmos of Arki/Port Augusta
Afhankelijk van het weer varen we naar Patmos voor een bezoek aan het klooster van St. John of als alternatief het kleinere eiland Arki en het rustige dorpje Port Augusta met slechts twee taverna's aan de wal.

Dag 5 - Leros
We meren aan in de jachthaven van Lakki, aan de zuid-west kant van het eiland. Dat dit eiland ooit bezet is geweest door de Italianen is goed te zien in de stad. Verder zijn er voldoende voorzieningen aan de wal.


Dag 6 - zelfstandig zeilen
U kunt zelf uw route bepalen. Op weg naar Kos zijn er verschillende mooie baaien te verkennen op de eilanden Emborios of bij Vathi op het eiland Kalymnos.

Dag 7 - Kos
In de namiddag komen we aan in de jachthaven van Kos. De beste manier om Kos te verkennen is per fiets. Bezoek de oude ruïnes van het Asklepieion, een medisch complex waar Hippocrates de basis legde voor de geneeskunde. Afscheidsdiner aan wal op één van de levendige terrasjes.

Indien u heeft gekozen voor 1 week zeilen eindigt u in Kos. Bij een 2-weekse zeilvakantie kunt u deze dag zelfstandig doorbrengen en wachten op de nieuwe deelnemers. 

Dag 8 - Kos
Vertrek naar Nederland of een verlengingsaccommodatie.