nieuws aanbiedingen
terug    


FLOTTIELJEZEILEN GRIEKENLAND - Athene
Engelstalige flottieljeleiding

 

Deze Engelstalige flottielje zeilvakantie kent twee verschillende vaarroutes, van één week. Op deze manier zeilen de 2-weekse deelnemers niet twee keer dezelfde route. De vertrekhaven is Marina Kalamaki. De flottielje keert na iedere week weer terug naar Athene. De 2-weekse deelnemers kunnen dan een paar dagen zelfstandig zeilen voordat ze kennis maken met de nieuwe deelnemers.
Het is een ideaal zeilgebied, met overdag een gelijkmatige wind. De eilanden zijn allemaal zeer verschillend en liggen op gunstige zeilafstanden van elkaar. Op deze route zijn talloze schitterende ankerplaatsen om bijvoorbeeld tijdens de lunch een duik te nemen en aantrekkelijke havens om ’s avonds te ankeren.

Vaarroutes:
Bekijk hieronder de Saronische- en Argolische routes. De eilanden zijn allemaal zeer verschillend en liggen op mooie, eendaagse zeilafstanden van elkaar. Op deze route zijn talloze schitterende ankerplaatsen om bijvoorbeeld tijdens de lunch een duik te nemen en aantrekkelijke havens om 's avonds te ankeren.

Saronische route
Zaterdag Marina Kalamaki (Athene)
Transfer naar de jachthaven om in te schepen. In de omgeving is een ruime keuze aan restaurants. Of u kunt de tram naar Plaka nemen, hartje Athene, om te genieten van een diner met zicht op de Acropolis.

Zondag Athene – Angistri (21 mijl)
We meren af in Angistri voor onze welkomstborrel.

Maandag Angistri – Epidavros (11 mijl)
Op het vasteland was Epidavros het kuuroord voor het oude Athene. U kunt aanmeren aan de stadskade en een taxi nemen (30 minuten) naar het beroemde amfitheater, waar de akoestiek zo goed is dat je zelfs op de achterste rij (25 meter) een speld op het podium kunt horen vallen.

Dinsdag Epidavros – Vathi (Methana) (9 mijl)
Een kort stukje zeilen naar de andere kant van de baai. Vathi is een klein, maar gezellig dorpje op het schiereiland Methana. We meren aan in de kleine haven en dineren in een restaurantje aan het water.

Woensdag Vathi - Poros (16 mijl)

Poros betekent letterlijk zee-engte, en op het smalste punt is het eiland inderdaad slechts 200 meter verwijderd van Galatas op het vasteland. De oude haven van Poros heeft een stadskade vol bedrijvigheid, met allerlei restaurants en bars die garant staan voor een heerlijk Grieks avondje stappen.

Donderdag Poros – Perdika (13 mijl)
Dit kleine vissersdorpje met prachtige haven ligt 5 mijl ten zuiden van Aegina. Er zijn een paar uitstekende taverna’s waar je heerlijke lokale visgerechten kunt eten, er is een supermarkt en u maakt er kans op de prachtigste zonsondergang van Griekenland.

Vrijdag Perdika – Athene (20 mijl)
Lunchstop bij de badplaats Ayia Marina, voor een laatste duik alvorens naar Marina Kalamaki terug te keren. Deelnemers die twee weken blijven kunnen vrijdag en zaterdag vrij zeilen.

Argolische route
Zaterdag
Marina Kalamaki (Athene)
Transfer naar de jachthaven om in te schepen. In de omgeving is een ruime keuze aan restaurants. Of u kunt de tram naar Plaka nemen, hartje Athene, om te genieten van een diner met zicht op de Acropolis.

Zondag Athene – Poros (27 mijl)
Aanmeren in Poros voor de welkomstborrel, zodat de nieuwkomers kunnen kennismaken met de zeilers die er al een week op hebben zitten en nog een weekje doorgaan.

Maandag Poros – Ermioni (24 mijl)
Ermioni is een typisch Grieks vissersdorp. ‘s Avonds gaan we voor anker in een rustige baai om te zwemmen en er de nacht door te brengen.

Dinsdag Ermioni – Porto Heli (14 mijl)
In deze grote, door land omsloten baai kunnen we aanleggen aan de kade, of voor anker gaan in de baai.

Woensdag Porto Heli – Zuid-Ermioni (Kapari) (12 mijl)
's Avonds gaan we voor anker in een rustige baai om te zwemmen en op het strand te barbecuen.

Donderdag Zuid-Ermioni – Poros (19 mijl)
Deze oude haven heeft een drukke stadskade met ruim voldoende restaurants en bars voor een gezellig Grieks avondje uit.

Vrijdag Poros – Athene (27nm)
Terugkeer naar Marina Kalamaki en voorbereiden om op zaterdagochtend uit te schepen.

Zaterdag Marina Kalamaki (Athene)
In- en uitschepen.

Afhankelijk van onder meer de weersomstandigheden kan de flottieljeleiding overigens besluiten de route aan te passen of in te korten.
Inschepen kan wekelijks op zaterdag vanaf begin mei tot eind september. Het is mogelijk om één, twee of meer weken te boeken.